Sabtu, 22 Maret 2014

benefits of eating cucumber everyday

benefits of eating cucumber everyday Gurkan är en krypande vinstockar som rötter i marken och växer upp spaljéer eller andra stödjande ramar , omslag runt stöd med tunna, spira rankor . Gurkor är vetenskapligt kallas Cucumis sativus och tillhör samma botaniska familj som meloner .

Gurkor odlas för att äta färska eller bevara som pickles . De mognar snabbt och lämpar sig bäst för större trädgårdar . Gurka innehåller de flesta av de vitaminer du behöver varje dag , innehåller bara en gurka vitamin B1 , vitamin B2 , vitamin B3 , vitamin B5 , vitamin B6 , folsyra , C-vitamin , kalcium , järn , magnesium , fosfor , kalium och zink .
Fördelar med gurka
Fördelar med gurka


Gurkor är lätta att växa om du ger dem bra jord , full sol och tillräckligt med fukt , och vänta på vädret att värma före plantering . Gurkor odlas mat ger oss en unik kombination av näringsämnen . Här är en kort lista över de imponerande hälsofördelar som en gurka bär :

    befrämjar digestion
    Lindrar ledvärk ( artrit / gikt )
    Minskar kolesterol
    Aids i viktminskning
    Bekämpar cancer
    Återfuktar och remineralizes kroppen
    Förhindrar huvudvärk
    Hög halt kiseldioxid för silkeslent hår
    Härdar diabetes
    Styr blodtrycket

Gurka , med skal , rå
Näringsvärde per 100 g ( 3,5 oz )

    Energi : 65 kJ ( 16 kcal )
    Kolhydrater : 3,63 g
        Socker : 1,67
        Kostfiber : 0,5 g
    Fett: 0,11 g
    Protein : 0,65 g
    Vatten : 95.23
    Tiamin ( Vit. B1 ) : 0,027 mg ( 2 % )
    Riboflavin ( Vit. B2): 0,033 mg ( 3 %)
    Niacin ( Vit. B3 ) : 0,098 mg ( 1 % )
    Pantotensyra (B5) : 0,259 mg ( 5 %)
    Vitamin B6 : 0.04 mg (3%)
    Folat ( Vit. B9 ) : 7 mikrogram (2%)
    Vitamin C: 2,8 mg ( 3 %)
    Vitamin K : 16,4 mikrogram (16%)
    Kalcium: 16 mg ( 2 %)
    Järn : 0.28 mg ( 2 % )
    Magnesium: 13 mg ( 4 %)
    Mangan : 0,079 mg ( 4 %)
    Fosfor: 24 mg ( 3 %)
    Kalium : 147 mg ( 3 %)
    Natrium : 2 mg ( 0 % )
    Zink: 0,2 mg ( 2 %)
    Fluor : 1,3 mikrogram

Gurkor kan fräsas och serveras varm med lite hackad dill som en sida skålen . Dessutom , kan gurka ätas direkt precis som vanliga frukter . För daglig näring , kan du också prova citron vatten .

Tidak ada komentar:

Posting Komentar