benefits of eating cucumber everyday Gurkan är en krypande vinstockar som rötter i marken och växer upp spaljéer eller andra stödjande ramar , omslag runt stöd med tunna, spira rankor . Gurkor är vetenskapligt kallas Cucumis sativus och tillhör samma botaniska familj som meloner .
Gurkor odlas för att äta färska eller bevara som pickles . De mognar snabbt och lämpar sig bäst för större trädgårdar . Gurka innehåller de flesta av de vitaminer du behöver varje dag , innehåller bara en gurka vitamin B1 , vitamin B2 , vitamin B3 , vitamin B5 , vitamin B6 , folsyra , C-vitamin , kalcium , järn , magnesium , fosfor , kalium och zink .
Fördelar med gurka
Fördelar med gurka
Gurkor är lätta att växa om du ger dem bra jord , full sol och tillräckligt med fukt , och vänta på vädret att värma före plantering . Gurkor odlas mat ger oss en unik kombination av näringsämnen . Här är en kort lista över de imponerande hälsofördelar som en gurka bär :
befrämjar digestion
Lindrar ledvärk ( artrit / gikt )
Minskar kolesterol
Aids i viktminskning
Bekämpar cancer
Återfuktar och remineralizes kroppen
Förhindrar huvudvärk
Hög halt kiseldioxid för silkeslent hår
Härdar diabetes
Styr blodtrycket
Gurka , med skal , rå
Näringsvärde per 100 g ( 3,5 oz )
Energi : 65 kJ ( 16 kcal )
Kolhydrater : 3,63 g
Socker : 1,67
Kostfiber : 0,5 g
Fett: 0,11 g
Protein : 0,65 g
Vatten : 95.23
Tiamin ( Vit. B1 ) : 0,027 mg ( 2 % )
Riboflavin ( Vit. B2): 0,033 mg ( 3 %)
Niacin ( Vit. B3 ) : 0,098 mg ( 1 % )
Pantotensyra (B5) : 0,259 mg ( 5 %)
Vitamin B6 : 0.04 mg (3%)
Folat ( Vit. B9 ) : 7 mikrogram (2%)
Vitamin C: 2,8 mg ( 3 %)
Vitamin K : 16,4 mikrogram (16%)
Kalcium: 16 mg ( 2 %)
Järn : 0.28 mg ( 2 % )
Magnesium: 13 mg ( 4 %)
Mangan : 0,079 mg ( 4 %)
Fosfor: 24 mg ( 3 %)
Kalium : 147 mg ( 3 %)
Natrium : 2 mg ( 0 % )
Zink: 0,2 mg ( 2 %)
Fluor : 1,3 mikrogram
Gurkor kan fräsas och serveras varm med lite hackad dill som en sida skålen . Dessutom , kan gurka ätas direkt precis som vanliga frukter . För daglig näring , kan du också prova citron vatten .
Tidak ada komentar:
Posting Komentar